Virtualisatie

Goed voor uw portemonne en voor het Milieu!

Virtualiseer uw hardware

Bespaar op aanschaf en onderhoud van hardware!

Met virtualisatie maken we zo efficiënt mogelijk gebruik van de beschikbare servercapaciteit, ofwel, een fysieke server wordt opgedeeld in een aantal Virtuele Machines (VM’s) die geïsoleerd zijn van elkaar. In deze Virtuele Machine draait een applicatie of functie.

Virtualisatie

Wat is virtualisatie?
Normaal gesproken kan op een computer één besturingssysteem gedraaid worden. Er kunnen er wel meerdere geïnstalleerd worden, maar ze kunnen niet tegelijk opgestart worden. Door zogenaamde virtualisatiesoftware is dat nu wel mogelijk. Dankzij deze zogenaamde virtualisatiesoftware is het mogelijk om op één machine meerdere computers te laten draaien. Geen fysieke computers, maar virtuele computers. Ze werken exact hetzelfde als afzonderlijke computers, maar maken gebruik van dezelfde hardware.

Wilt u meer weten over een virtualisatie? Neem dan contact met ons op of bel direct met onze consultant!

Kostenbesparing en Milieu

Ook u kunt besparen!

Zonder virtualisatie wordt meestal de beschikbare capaciteit van een server slechts gedeeltelijk benut. Door meerdere besturingssystemen op één server te laten uitvoeren wordt er beter gebruik gemaakt van de beschikbare capaciteit.
Dat is goed voor uw portemonnee maar ook voor het milieu.

Technisch voordeel

Virtualisatie wordt bereikt door de software (o.a. het besturingssysteem) los te koppelen van de hardware (de server). Dat betekent dat het veel gemakkelijker wordt om bij hardware-uitval het besturingssyteem automatisch over te zetten op andere hardware. Hierdoor wordt de kans op uitval van diensten aanzienlijk verminderd.

Ook het backuppen van gegevens wordt veel gemakkelijker. Zonder dat het besturingssysteeem er weet van heeft, kan het volledig gebackupt worden waardoor mogelijke herstelacties veel betrouwbaarder en sneller uitgevoerd kunnen worden.

vmware

Ondersteuning

Zoek en vind

Met onderstaande zoekveld kunt u door onze hele website heen zoeken.

Go!

Domeinnaam registreren

Met onderstaande zoekveld kunt u de beschikbaarheid van een domeinnaam controleren.

Of

Vraag het ons direct

×

Inloggen ECMS

Heeft u een abonnement op ons CMS?

 

Of

Inloggen Klantenportaal

Inzage in uw facturen, offerte's en lopende projecten.

×